woensdag 8 oktober 2008

Dag van de Jeugdbeweging

Eenmaal per jaar, en in 2008 is dat op 17 oktober, stapt, fietst, tramt, treint en bust iedereen die bij een jeugdbeweging is naar school of werk in zijn uniform, sjaaltje of t-shirt. In heel Vlaanderen zie je dan kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij KSJ-KSA-VKSJ, Chiro, Scouts, KAJ, KLJ, … rondlopen in hun uniform. Wist je dat zo’n 300.000 kinderen en jongeren elke zaterdag en zondag naar de jeugdbeweging gaan ? En dat zij daar bij elkaar komen om te ravotten en plezier te maken ? Wel, op vrijdag 17 oktober maken we daar nog eens extra reclame voor. Iedereen die dan in zijn uniform naar school gaat krijgt van de jeugddienst een leuk aandenken aan deze dag.
De lagere schoolkinderen ontvangen dit geschenkje op school. Wie naar de middelbare school gaat, wordt na schooltijd vanaf 15.00 uur verwacht op de Grote Markt en ontvangt een hapje, een drankje en natuurlijk een leuk gadget.
Misschien is het voor sommigen een stimulans om toch bij een jeugdbeweging aan te sluiten. Eén ding is zeker: als je er nog niet bij bent dan weet je niet wat je mist ! Dat zal je wel merken op 17 oktober !!

Geen opmerkingen: