woensdag 16 april 2008

Drugs in je beweging

"Bij ons zijn er geen problemen als het om alcohol- of ander druggebruik gaat!"Vandaag misschien niet, dat is best mogelijk. Maar wie garandeert je dat dit morgen nog het geval is? Wat als één van de begeleid(st)ers wil dat er niet (meer) gedronken wordt tijdens de groepsraad? Wat als je iemand van de leden betrapt op het “smoren” van een joint?
Doen alsof alcohol- en ander druggebruik niet bestaat zal je niet verder helpen, duidelijke afspraken en regels en een goede voorbereiding wél!
Als leiding ben je verantwoordelijk voor de groep en de leden. Bij het gebruik van middelen kan de leiding vanuit juridisch oogpunt verantwoordelijk gesteld worden. Je kunt niet verantwoordelijk zijn voor andermans gedrag. Je bent wél verantwoordelijk voor je eigen gedrag en de manier waarop je optreedt tegen ongewenst gedrag. Bij problemen moet je kunnen aantonen dat je een degelijk alcohol- en drugbeleid hebt in de jeugdbeweging.

De stad wil hierbij helpen en wil daarom eerst eens polsen wat de noden zijn binnen de verenigingen. Hiertoe is er een kleine vragenlijst ontwikkeld, het neemt exact 5 minuten in beslag om in te vullen. Je kan de vragenlijst ( http://docs.google.com/Doc?id=df593d8b_0g4vmjnw9) invullen en e-mailen naar jeugddienst@dendermonde.be

Geen opmerkingen: